dissabte, 11 de novembre del 2017

Experimentant amb electricitat estàtica a Science

Diuen que els pols oposats s’atreuen i això no podria ser més cert que en el cas d’aquests experiments amb electricitat estàtica que hem fet  aquesta setmana a 6è en l’àrea de Science.

El primer experiment consistia en fregar uns globus contra la llana o contra els nostres cabells creant electricitat estàtica. El resultat és que els globus es penjaven a la paret i no caien a terra.



Això es degut a que les partícules carregades negativament (electrons) salten als objectes carregats positivament (els globus). Quan fregues els globus contra el cabell o la llana es carreguen negativament, absorbeixen alguns dels electrons del cabell/llana i els deixen carregats positivament.

El segon experiment consistia en pentinant-nos el cabell molt ràpidament carregant les pintes de partícules negatives. Quan la pinta es frega amb el cabell, es carrega d’electricitat i atreu els paperets com si fossi màgia.


El tercer experiment es va fer amb una ampolla d’aigua deixant caure un raig d’aigua. Carreguem un bolígraf de partícules negatives fregant-lo amb una bufanda de llana i desprès apropem el bolígraf a un raig d’aigua. El resultat és que el bolígraf atreu el raig d’aigua.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada